top of page
Пошук

Тематичні заходи до дня народження Тараса Шевченка в Піщанському ЗЗСО

9 березня в Україні відзначили 210-ту річницю від дня народження нашого славетного поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка. Життя Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини, яка обрала нелегку, сповнену випробувань і боротьби дорогу служіння рідному народові. Вся творчість Тараса Шевченка пронизана гарячою любов’ю до рідного краю. Його думи та полум’яне слово відображали прагнення трудового люду до кращої долі. Великий Кобзар став знаковою особистістю не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя. Традиційно до Дня народження Кобзаря наш заклад освіти підготував тематичні заходи для 1-4 та 5-9 класів, які присвячені життю й творчості поета. Учні ще раз поринули у дивовижний світ творчості Тараса Шевченка, згадали його твори та звернулися до найцікавіших фактів із життя поета.

Вагу великого Кобзаря для України неможливо переоцінити. Пройшло 210 років, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Тарас Шевченко був і є символом опору російській експансії. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії.

«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!». Це головне пророцтво Тараса Григоровича для сучасної України. І сьогодні наша армія виконує пророцтво Шевченка – з Божою допомогою знищує ворога! Слава Україні! Слава Збройним Силам України! Слава Великому Тарасу!


3 перегляди0 коментарів
bottom of page