top of page
Пошук

«Всесвітній день авіації та космонавтики» в Піщанському ЗЗСО

12 квітня – день початку епохи пілотованих космічних польотів – спільне свято, що з'єднує минуле, сьогодення і майбутнє людей Землі. За рішенням Міжнародної авіаційної федерації (ФАЇ) 12 квітня відзначається як «Всесвітній день авіації та космонавтики». Яскраві успіхи космонавтики – закономірний результат самовідданої праці багатьох тисяч людей, десятків трудових колективів, які роблять все від них залежне в ім’я прогресу космічної галузі. До цього моменту були запуски у космос штучних супутників, але в цей день людина вперше підкорила космос. Це стало гігантським проривом в історії космонавтики.

Сьогодні в космосі вже тисячі супутників, космічні апарати здійснили посадки на Місяць і Венеру, здійснюється активне вивчення Сонячної системи, але перший політ людини був найважчим і найнебезпечнішим, але прагнення до підкорення космосу багатьох тисяч людей, які брали участь в підготовці польоту, подолало всі перешкоди. На честь цієї історичної події в нашому закладі освіти проходила загальношкільна ранкова зустріч, на якій діти змогли віртуально завітати до Музею космонавтики ім. С.П. Корольова в м. Житомирі.

Нехай слова першого українського космонавта, сповнені любові до України, вселяють віру в нашу ПЕРЕМОГУ та надихають майбутніх дослідників космосу.


0 переглядів0 коментарів
bottom of page